MedWatch

Biotekfirma håber på fedmesucces trods dødsfald

Det amerikanske biotekselskab Zafgen har kunnet notere solide resultater i det fase 3-studie, som blev afbrudt af FDA sidste år efter to dødsfald, og man håber nu på regulatorisk succes.

Foto: colourbox

Det amerikanske biotekselskab Zafgen håber på et comeback af dimensioner. Selskabet meddeler ifølge Reuters, at dets førende lægemiddelkandidat, beloranib, væsentligt reducerede kropsvægten og en overdreven trang til at spise hos patienter med Prader-Willi syndrom (PWS), den mest almindelige genetiske årsag til livstruende fedme.

Det er data fra et fase 3-studie, som blev sat på pause af FDA i december sidste år, efter at man oplevede det andet dødsfald i studiet. I begge tilfælde var der tale om en blokering i en arterie i lungerne, bilateral lungeemboli. Men nu mener selskabet altså, at de solide data, som man har set hidtil, bør resultere i, at studiet ikke længere være sat på pause.

"Det faktum, at vores stof påvirker begge de to store spørgsmål, som konfronterer disse patienter, markerer helt klart en vej fremad," siger selskabets adm. direktør, Thomas Hughes, Reuters.

Han oplyser desuden, at Zafgen ved starten af studiet havde forventet et eller to dødsfald i forsøget på grund af sygdommens art.

Endnu et dødsfald efter fedmestudie

Patients død sætter fedmestudie på standby

Biotekselskab afbryder tavshed med nyt om dødsfald

Medvind til amerikansk fedmemiddel

Fedmemiddel leverer fremragende resultater

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier