MedWatch

Biotekfirma håber på fedmesucces trods dødsfald

Det amerikanske biotekselskab Zafgen har kunnet notere solide resultater i det fase 3-studie, som blev afbrudt af FDA sidste år efter to dødsfald, og man håber nu på regulatorisk succes.

Foto: colourbox

Det amerikanske biotekselskab Zafgen håber på et comeback af dimensioner. Selskabet meddeler ifølge Reuters, at dets førende lægemiddelkandidat, beloranib, væsentligt reducerede kropsvægten og en overdreven trang til at spise hos patienter med Prader-Willi syndrom (PWS), den mest almindelige genetiske årsag til livstruende fedme.

Det er data fra et fase 3-studie, som blev sat på pause af FDA i december sidste år, efter at man oplevede det andet dødsfald i studiet. I begge tilfælde var der tale om en blokering i en arterie i lungerne, bilateral lungeemboli. Men nu mener selskabet altså, at de solide data, som man har set hidtil, bør resultere i, at studiet ikke længere være sat på pause.

"Det faktum, at vores stof påvirker begge de to store spørgsmål, som konfronterer disse patienter, markerer helt klart en vej fremad," siger selskabets adm. direktør, Thomas Hughes, Reuters.

Han oplyser desuden, at Zafgen ved starten af studiet havde forventet et eller to dødsfald i forsøget på grund af sygdommens art.

 Endnu et dødsfald efter fedmestudie

 Patients død sætter fedmestudie på standby

 Biotekselskab afbryder tavshed med nyt om dødsfald

 Medvind til amerikansk fedmemiddel

 Fedmemiddel leverer fremragende resultater 

Mere fra MedWatch

Agilent Technologies opjusterer

Laboratorieleverandøren Agilent Technologies har haft et stærkt forskudt tredje kvartal, og opjusterer forventningerne for helåret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier