MedWatch

Amerikansk biotekselskab stiger efter ny stor BMS-aftale

En stor partneraftale med medicinalkæmpen Bristol-Myers Squibb ser ud til at give et amerikansk biotekselskab et godt løft på børsen.

Aktionærerne i det amerikanske biotekselskab Cytomx Therapeutix kan se frem til jackpot, når børsen åbner i USA mandag.

Aktien stiger op mod 38 pct. på formarkedet, efter at selskabet har offentliggjort en partneraftale til en værdi af op mod 3,8 mia. dollars med det amerikanske medicinalselskab Bristol-Myers Squibb.

Ifølge aftalen lægger Bristol-Myers Squibb en forudbetaling på 200 mio. dollars til Cytomx og modtager som modydelse en option på op til otte lægemiddelkandidater, heraf seks mod kræft.

De otte lægemiddelkandidater er rettet mod otte forskellige sygdomsmål, og Cytomx kan modtage yderligere udviklings- og salgsmilepæle på op til 448 mio. dollars inden for hvert sygdomsmål, hedder det i en fælles meddelelse fra selskaberne.

Endelig er Cytomx berettiget til procenter, eller royalties, af et eventuelt salg af lægemidlerne. De starter som en mellemhøj encifret procentdel og kan stige til en lav tocifret procentdel.

Overbygning

Den nye aftale mellem BMS og Cytomx bigger videre på et samarbejde oprindeligt indgået i 2014 mellem selskaberne.

Den aftale drejede sig om fire sygdomsmål inden for kræftbehandling, herunder proteinet CTLA-4, som BMS allerede bruger i sit middel Yervoy – verdens første godkendte immunterapi.

Den kandidat er nået så langt i udviklingen, at man er på vej til at få den klassificeret som et Investigational New Drug (IND) i USA, som er nødvendig før man kan starte egentlige kliniske studier på tværs af statsgrænser.

De tre andre programmer er i det, man kalder lead discovery og optimization-fasen, som ligger inden præklinisk udvikling.

Både de fire oprindelige programmer og de otte nye er baseret på Cytomx’ såkaldte Probody-teknologiplatform til udvikling af terapeutiske antistoffer.

BMS udvælger mulig arvtager til verdens første immunterapi

AbbVie indgår tredje onkologiaftale på en uge

BMS betaler milliarder for nye kræftaftaler

Galecto går glip af BMS-milliarder

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier