MedWatch

AbbVie indgår tredje onkologiaftale på en uge

Amerikanske AbbVie har indgået den tredje onkologiaftale på en uge. Denne gang med en potentiel værdi på over 3 mia. kr.

Foto: Colourbox

Der er blevet sat en del underskrifter i den forgangne uge hos amerikanske AbbVie. Tre onkologiaftaler har selskabet indgået i ugens løb - senest med amerikanske CytomX Therapeutics.

Aftalen, der omhandler udvikling af et antistof mod CD71, har en potentiel værdi på 500 mio. dollars, svarende til 3,3 mia. kr. Upfrontbetalingen lyder på 30 mio. dollars, mens CytomX står til at kunne indkassere 470 mio. dollars, hvis kliniske og regulatoriske milepæle bliver nået.

Lægemidlet, som CytomX og AbbVie nu skal udvikle sammen, er i øjeblikket i den prækliniske fase, og det er CytomX, der står for den prækliniske og tidlige kliniske udvikling.

CytomX er den tredje i rækken af nye onkologiaftaler, som AbbVie indgik i sidste uge. Selskabet indgik også en aftale til en værdi af over 685 mio. dollars med et andet præklinisk target fra argenx. Et par dage efter indgik man en fem-årig aftale med University of Chicago om at sætte skub i universitets opdagelsesprogrammer med mulighed for at licensere visse opdagelser, der er blevet gjort under aftalen.

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier