MedWatch

BMS betaler milliarder for nye kræftaftaler

Amerikanske Bristol-Myers Squibb har indgået to nye samarbejder angående udvikling af immunterapier til behandling af en række kræftsygdomme, der kan koste selskabet næsten 7 mia. kroner.

Det er ikke kun på den helt øverste hylde i den globale medicinalindustri, at der har været godt gang i handler mellem selskaberne i den seneste tid. Branchen har således også set en markant aktivitet af mindre tilkøbshandler og samarbejdsaftaler – ikke mindst indenfor det fremstormende område for immunterapier til behandling af kræft.

Det skriver branchemediet FierceBiotech med henvisning til to nye partnerskabsaftaler, som den amerikanske gigant Bristol-Myers Squibb (BMS) netop har indgået med mindre biotekselskaber.

BMS har indgået en aftale med selskabet Incyte, hvorigennem man vil forsøge at parre sin egen PD-1-hæmmer nivolumab med biotekpartnerens såkaldte IDO-hæmmer INCB24360. Kombinationen af de to lægemidler skal undersøges i et nyt fase 1/2-studie.

Ifølge FierceBiotech er BMS blot én i en række af medicinalaktører indenfor kræftområdet, der er begyndt at se på mulighederne for at parre immunterapier som INCB24360, der skal anspore kroppens eget immunsystem til at bekæmpe kræftceller, med såkaldte immun-checkpoint-hæmmere som nivolumab, der blokerer aktiviteten af visse proteiner – i dette tilfælde membranproteinet PD-1 (Programmed cell Death 1).

Milliardaftale

Samtidig har BMS også underskrevet en aftale med et andet amerikansk biotekselskab, CytomX, der betyder, at medicinalkoncernen får tilført op til fire nye lægemiddelkandidater, der skal udvikles vha. biotekselskabets unikke antistofplatform.

BMS betaler i første omgang 50 mio. dollar til CytomX, og hertil kan komme op til 298 mio. dollar i milepælsbetalinger for hver af de fire lægemiddelkandidater fra samarbejdet. Dermed kan aftalen samlet løbe op i 1,24 mia. dollar, hvilket svarer til omkring 6,8 mia. kroner.

I henhold til aftalen med Incyte vil BMS og biotekpartneren sammen finansiere det planlagte fase 1/2-studie, men yderligere økonomiske detaljer er ikke oplyst.

Læs artiklen fra FierceBiotech her.

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier