Ingen stemmer til styrelser i Medicinrådet

Når det nye Medicinråds arbejde går i gang, vil Lægemiddelstyrelsen og Sundhedsstyrelsen kun være med som observatører. De vil derfor ikke få direkte indflydelse på prioriteringen af medicin.
Foto: Lægemiddelstyrelsen PR
Foto: Lægemiddelstyrelsen PR

Der bliver intet stemmeberettiget medlemskab af Medicinrådet til hverken Sundheds- eller Lægemiddelstyrelsen, når det begynder sit arbejde til næste år. De vil kun deltage i arbejdet som observatører, og dermed frasiger styrelserne sig også direkte indflydelse på regionernes prioritering af lægemidler.

Det skriver Altinget.

”Medicinrådet er regionernes projekt. Derfor er det mere naturligt, at Sundhedsstyrelsen får rollen som observatør end egentligt medlem. Som observatører kan vi stadig koordinere rådets arbejde med styrelsens egne opgaver på området. For eksempel i forbindelse med IRF og udarbejdelsen af de kliniske retningslinjer,” siger enhedschef Lisbeth Høeg-Jensen fra Sundhedsstyrelsen til Altinget.

Danske Regioner havde ellers lagt op til, at de to styrelser ville få en plads som medlem af rådet, men de to styrelser mener, at det primært er et regionalt organ. Ifølge Lægemiddelstyrelsens direktør Thomas Senderovitz, så undlader man at deltage direkte i Medicinrådet for at undgå diskussioner om uafhængighed.

Som det ser ud under den nuværende model med Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin og Koordineringsrådet (RADS) for ibrugtagning af sygehusmedicin (KRIS), har styrelserne ellers ordinære pladser i de to råd – Sundhedsstyrelsen har i dem begge, mens Lægemiddelstyrelsen kun har medlemskab af KRIS.

 Direktøren for Medicinrådet er udnævt

 Regionernes udgifter til sygehusmedicin stagnerer

 Industrien: Medicinrådet skal have bredt fokus

 Lægemiddelstyrelsen starter ny enhed til vurdering af lægemidler  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også