MedWatch

Symphogen-investorer håber på et nyt Genmab

I takt med at Symphogen begynder at nærme sig en mulig børsnotering, stiger investorernes forventninger til, at biotekselskabet kan blive det næste Genmab.

Foto: Jyllands-Posten

Det går ikke hurtigt med biotek, det er alment kendt, men er man tålmodig nok, så kan det ende med svimlende profit. Det er håbet hos investorerne i det danske biotekselskab Symphogen, som har smidt knap 2,4 mia. kr. i selskabet i løbet af de sidste 16 år. Forventningen blandt dem er, at Symphogen kan vise sig af være det næste Genmab, som har skabt den ene overskrift efter den anden med sit kræftmiddel Darzalex.

Det skriver Finans.

Det som investorerne ser frem til med stor spænding, er de afgørende data for hovedkandidaten Sym004, som forventes i løbet af de næste par måneder. For hvis de falder ligeså godt ud, som investorerne regner med, så vil det mest sandsynlige næste skridt være en børsnotering i USA.

"Hvis det bliver med en børsnotering, ender vi i hvert fald ud med et selskab, der meget gerne må blive det nye Genmab. Det er ambitionen," siger Søren Lemonius, partner i venturefonden Sunstone Capital, der ejer 7 pct. af Symphogen.

Hvis bare investorerne lykkes med at få de investerede midler hjem igen, vil der allerede være tale om en større børsnotering, end da Zealand Pharma gik på børsen til en værdi på cirka 1,9 mia. kr. Ifølge Søren Lemonius skal man principielt have sine penge 5-20 gange igen, hvis det skal være et godt ventureafkast. På en investering af den størrelse man har lavet i Symphogen, vil der næppe være tale om afkast på 20, men hvis det kun lykkes at få pengene to eller tre gange igen, vil det ikke være et godt afkast.

Novo A/S har ikke kommenteret, mens pensionskassen PKA ikke ønsker at forholde sig til en eventuel pris på selskabet.

 Symphogen hyrer ny finansdirektør

 Symphogen-medstifter indgår ny, potentiel milliardstor aftale

 ”Jeg er ikke Kirsten, og jeg vil heller ikke forsøge at være Kirsten”

 Symphogen skifter ud på topposten  

Mere fra MedWatch

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs alt om Demants regnskab og nedjustering

Demant har haft et svagt andet kvartal med modvind på markederne i blandt andet USA. Lav forbrugertillid og skyhøj inflation gør sit indhug i finanserne hos Demant, der i forbindelse med kvartalsregnskabet måtte nedjustere forventningerne til hele året. Læs alt om selskabets kvartalsregnskab her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier