MedWatch

NICE vil have rabat fra amerikansk firma

Det britiske prioriteringsinstitut NICE betvivler ikke effekten af et nyt middel mod sjælden knoglesygdom fra et amerikansk biotekselskab, men prisen er ganske enkelt for høj.

Foto: Colourbox

Det amerikanske biotekfirma Alexion har efter længere tids betænkningstid fået en positiv tilkendegivelse fra det britiske prioriteringsinstitut NICE i forhold til selskabets lægemiddel Strensiq.

Den længere betænkningstid skyldes den høje pris på midlet, som bruges til behandling af den sjældne genetiske knoglesygdom Hypophosphatasia (HPP), der rammer børn.

Ifølge Reuters er prisen helt op mod 1,5 mio. pund per patient. Prisen er således sat per milligram, og midlet koster 58,80 pund per milligram, hvilket betyder, at det ville koste 165.000 pund årligt til babyer på op til 9 kg og altså helt op til 1,5 mio. pund for voksne og unge op til 80 kg.

NICE sagde nej tak til Alexion i december, men har nu sagt god for brugen af midlet til en håndfuld babyer og børn. Instituttet opfordrer dog det amerikanske firma, som allerede tilbyder National Health Service i Storbritannien en fortrolig rabat, til at finde yderligere måder at reducere prisen på.

 NICE sætter foden ned overfor Alexion

 Alexion scorer eftertragtet voucher

 NICE-topchef vil i tættere kinddans med industrien

 NICE-topchef bebuder ny tilgang til prioritering

 Alexion-opkøb viser gode fase 1-data

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier