MedWatch

NICE-topchef bebuder ny tilgang til prioritering

Det britiske prioriteringsinstitut NICE arbejder i øjeblikket på, hvordan man konkret kan vurdere nye produkter i en socioøkonomisk sammenhæng. Men bagved lurer risikoen for en større ulighed inden for sundhed, advarer topdirektøren i et interview med MedWatch.

Skal man i sundhedsvæsenet vurdere et lægemiddel eller medicinsk udstyr på effekten, og hvor meget det koster isoleret set? Eller skal man også indregne afledte effekter som antal dage, patienten kan undgå at ligge i en pengeslugende hospitalsseng? Eller den værdi, som en depressiv person kan yde samfundet, hvis man med medicin kan undgå, at vedkommende er på overførselsindkomst? 

Life science-industrien har længe talt for, at sundhedsvæsenerne rundt i verden bør tage et mere holistisk syn på sundhedsudgifterne, og det offentlige har også taget de betragtninger til sig i nogen udstrækning.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier