MedWatch

Alexion scorer eftertragtet voucher

Det amerikanske biotekselskab Alexion har sammen med en FDA-godkendelse fået en af de eftertragtede vouchers – en lotteriseddel, som kan sælges for milliarder.

Foto: Amgen/PR

Amerikanske Alexion kan endelig høste frugterne af en milliardhandel med Enobia tilbage i 2012. For nu har de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, godkendt lægemiddelkandidaten asfotase alfa, der markedsføres under Strensiq. Det skriver FierceBiotech.com.

Alexion købte Enobia for 1,08 mia. dollars og med en upfrontbetaling på 610 mio. dollars for asfotase alfa til behandling af den ekstremt sjældne metaboliske sygdom hypophosphatasia (HPP).

Men Alexion kan ikke kun glæde sig over den amerikanske godkendelse. For FDA har nemlig også givet biotekselskabet en af de eftertragtede vouchers, der er lavet for at fremme udviklingen af lægemidler til forebyggelse og behandling af sjældne pædiatriske sygdomme.

Der har den seneste tid været store handler med disse vouchers, der er en billet til en regulatorisk genvej. Den seneste voucher på markedet blev solgt for 350 mio. dollars.

 Alexion forbedrer sig på at blive opkøbt af Roche

 FDA skeptisk overfor big pharmas købte genveje 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier