MedWatch

Alexion forbedrer sig på at blive opkøbt af Roche

Amerikanske Alexion Pharmaceuticals har hyret Goldman Sachs til at hjælpe sig i forbindelse med et opkøbstilbud fra den schweiziske medicinalgigant Roche.

Foto: Roche/PR

Den amerikanske medicinalvirksomhed Alexion Pharmaceuticals forventer et snarligt opkøbstilbud, og derfor har man hyret Goldman Sachs Group til at hjælpe med forhandlingerne. Det skriver Bloomberg, som har talt med unavngivne kilder tæt på begivenhederne.

Ifølge kilderne henvendte schweiziske Roche sig allerede i sidste uge til Alexion med et tilbud, som amerikanerne dog prompte afslog. Men planen er, at Goldman Sachs skal hjælpe til med forhandlingerne, hvis Roche afgiver et nyt bud, som er tilstrækkeligt stort, eller til at beskytte firmaet mod en fjendtlig overtagelse.

Roche menes at være yderst interesserede i Alexions lægemiddel Soliris til behandling af en sjælden blodsygdom. Medicinen kan koste en patient op til 400.000 dollar årligt. Herudover har man også set sig varme på en række lægemiddelskandidater i selskabets pipeline.

Ifølge nyhedskilden har Alexion Pharmaceuticals en markedsværdi på næsten 23 mia. dollar. Det vides dog ikke, hvor meget Roche skulle have budt for selskabet.

Læs hele historien fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Sanofi dropper udvikling af mRNA-vaccine mod covid-19

Moderna samt Pfizer og Biontech har sat sig så effektivt på markedet for mRNA-vacciner mod covid-19, at Sanofi nu dropper selskabets kandidat inden for samme teknologi - satser i stedet på mere traditionel vaccine-teknologi.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier