MedWatch

Gilead rykker videre med gigtmiddel

Amerikanske Gilead Sciences går nu i gang med fase 3-studier med et gigtmiddel, som man allerede har satset milliarder på, og som AbbVie tidligere har droppet for under et år siden.

Foto: /ritzau/AP/Eric Risberg

Lægemiddelkandidaten filgotinib har levet lidt af en omtumlet tilværelse på det seneste. For otte måneder siden blev gigtlægemidlet, som er udviklet af belgiske Galapagos, droppet af AbbVie. Sidenhen indgik Gilead Sciences en milliardstor partneraftale med Galapagos om netop filgotinib, og nu kan selskaberne så meddele, at man går i gang med fase 3-studier.

Mens Galapagos med Gilead-aftalen nåede sit mål om at have en ny partner på plads ved udgangen af 2015, har det ifølge FierceBiotech taget længere tid end forventet i første omgang at få fase 3-studiet op at køre. I mellemtiden har Abbvie opnået et forspring i forhold til "eksen".

Selskabet har nydet godt af den omvæltning, det forårsagede ved at forlade aftalen, og har nu allerede været i gang med fase 3-studier i otte måneder med sit eget gigtmiddel, ABT-494.

Hvis Gilead og Galapagos kan holde Abbvie i syne gennem hele fase 3-programmet, kan sådanne forskelle ifølge FierceBiotech være irrelevant i det lange løb. Men hvis Abbvie kan bruge sit nuværende forspring til at bringe ABT-494 til marekdet i god tid før filgotinib, kan Gilead og Galapagos ende op med et godt lægemiddel, der kæmper for at erobre markedsandele.

 Gilead indgår milliardstor partneraftale med belgisk selskab

 Gilead-partner fremviser gode resultater  

 Gilead får J&J til at sløjfe 14 års samarbejde

 AbbVie udvider fibrose-aftale med over halvanden mia kr 

Mere fra MedWatch

Fruergaard står med nøgleroller i Bruxelles: Trækker erfaringer med fra Danmark

Erfaringer fra bl.a. de danske klimapartnerskaber bliver blandt redskaberne i værktøjskassen, når Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard Jørgensen i den kommende tid optrapper arbejdet i en life science-sektorens centrale organer i Bruxelles. ”Jeg er blevet tændt af den intimitet og fælles vision, som vi kunne se i Danmark,” siger han til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier