MedWatch

Gilead-partner fremviser gode resultater

Amerikanske Gileads belgiske partner kan vise nye resultater på deres middel mod tarmsygdommen crohns sygdom og Gilead vil nu tage midlet i fase 3.

Foto: Paul Sakuma/AP/POLFOTO/arkiv

Det belgiske bioteselskab Galapagos, som samarbejder med amerikanske Gilead, kan fremlægge nye resultater fra dets fase 2- studie med lægemiddelkandidaten filgotinib. Midlet retter sig mod den inflammatoriske tarmsygdom Crohns og leddegigt, ligesom mange andre af den type lægemidler, som tidligere har vist sig særdeles lukrative. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse og melder også, at Gilead nu vil tage midlet i fase 3 senere i år.

Studiet rummer 174 patienter med moderat eller alvorligt aktiv Crohns og består af to dele af begge 10 ugers varighed. Første del, som blev rapporteret tilbage i december sidste år undersøgte sikkerheden og effektiviteten af en 200 mg. daglig dosis af filgotinib. Der var signifikant flere patienter, som havde en CDAI (Chrohns sygdoms aktivitetsindeks) score under 150 end hos placebogruppen. Den anden og nyligt offentliggjorte del af studiet undersøgte den fortsatte behandling med filgotinib, i alt 20 uger. Og her observerede man en tilsvarende klinisk respons. Derudover var der også en tilsvarende sikkerhedsprofil.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier