MedWatch

Gilead indgår milliardstor partneraftale med belgisk selskab

Det amerikanske medicinalselskab Gilead annoncerer, at de har indgået en global partnerskabsaftale med et mindre belgisk biotekselskab. Milepælsbetalingerne kan løbe op i flere mia.

Foto: Paul Sakuma/AP/POLFOTO/arkiv

Amerikanske Gilead og belgiske Galapagos har indgået en global partnerskabsaftale om udviklingen af Galapagos’ biologiske lægemiddel filgotinib mod Crohns og leddegigt. Aftalen har potentiale af adskillige mia. til det lille biotekselskab. Det melder Gilead tidligt torsdag morgen.

Det har været lidt af et svingende år for Galapagos. Året begyndte godt med en millardstor børsnotering på det amerikanske marked i foråret, så mistede selskabet sin aftale med AbbVie, der hellere selv ville fokusere på at udvikle deres eget middel på samme område, for så at slutte året af med to opture. Først præsenterede de positive resultater fra et fase 2-studie og nu har selskabet halet en ny partner hjem.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Branche og politikere øjner massiv lovpakke: "Det bliver virkelig vigtigt"

En omfattende revision af EU’s industripolitik for farma er under opsejling i Bruxelles. I Danmark følger Leo Pharma og Lundbeck allerede slagets gang – tidligere politiske forhandlere forudser dog allerede et potentielt svært forløb. Området lyder meget teknisk, men det kommer til at blive en meget politisk kamp, siger europaparlamentariker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier