MedWatch

Gilead får J&J til at sløjfe 14 års samarbejde

Med sin nyeste investering i Galapagos, er Gilead blevet den største aktionær i biotekselskabet, og det får nu Johnson & Johnson til at trække sig helt ud af forretningen.

væk ud udskifte udskiftning fyring skifte afsked afskedigelse
Foto: Colourbox

14 års samarbejde mellem medicinalkoncernen Johnson & Johnson og biotekselskabet Galapagos er officielt ovre efter Johnson & Johnson har solgt deres aktier i det lille belgisk selskab. Den melding kommer efter at Gilead Sciences har investeret 425 mio. dollars i selskabet og nu sidder på den største mængde af aktier. Det kommer dog nok næppe helt som en overraskelse for Galapagos, da Johnson & Johnson sidste år bakkede ud af en samarbejdsamtale. Det skriver FierceBiotech.

Galapagos udvikler blandt andet et middel mod gigt og cystisk fibrose, og var mål for en særdeles solid børsnotering i begyndelsen af 2015. Forskningsresultaterne har dog været en smule blandede efterfølgende – både i den positive og den negative ende. Blandt andet har selskabet helt droppet udviklingen af et middel mod inflammatoriske tarmsygdomme.

Op mod Galapagos’ børsnotering øgede Johnson & Johnson andelen af sine aktier i selskabet, og der blev spekuleret i, de eller Galapagos’ anden partner AbbVie potentielt gearede op til at opkøbe den lille europæiske partner. Men det blev dog ikke til noget – og nu hvor Gilead har trådt ind som den største storaktionær, og fået rettighederne til gigtmidlet filgotinib, har J&J altså valgt at smide håndklædet i ringen.

Klinisk nedtur til Galapagos

Gilead indgår milliardstor partneraftale med belgisk selskab

Galapagos rykker mod fase 3

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier