MedWatch

Gilead får J&J til at sløjfe 14 års samarbejde

Med sin nyeste investering i Galapagos, er Gilead blevet den største aktionær i biotekselskabet, og det får nu Johnson & Johnson til at trække sig helt ud af forretningen.

væk ud udskifte udskiftning fyring skifte afsked afskedigelse
Foto: Colourbox

14 års samarbejde mellem medicinalkoncernen Johnson & Johnson og biotekselskabet Galapagos er officielt ovre efter Johnson & Johnson har solgt deres aktier i det lille belgisk selskab. Den melding kommer efter at Gilead Sciences har investeret 425 mio. dollars i selskabet og nu sidder på den største mængde af aktier. Det kommer dog nok næppe helt som en overraskelse for Galapagos, da Johnson & Johnson sidste år bakkede ud af en samarbejdsamtale. Det skriver FierceBiotech.

Galapagos udvikler blandt andet et middel mod gigt og cystisk fibrose, og var mål for en særdeles solid børsnotering i begyndelsen af 2015. Forskningsresultaterne har dog været en smule blandede efterfølgende – både i den positive og den negative ende. Blandt andet har selskabet helt droppet udviklingen af et middel mod inflammatoriske tarmsygdomme.

Op mod Galapagos’ børsnotering øgede Johnson & Johnson andelen af sine aktier i selskabet, og der blev spekuleret i, de eller Galapagos’ anden partner AbbVie potentielt gearede op til at opkøbe den lille europæiske partner. Men det blev dog ikke til noget – og nu hvor Gilead har trådt ind som den største storaktionær, og fået rettighederne til gigtmidlet filgotinib, har J&J altså valgt at smide håndklædet i ringen.

Klinisk nedtur til Galapagos

Gilead indgår milliardstor partneraftale med belgisk selskab

Galapagos rykker mod fase 3

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier