MedWatch

Samsung klar til det europæiske marked

Samsung Bioepis er nu klar til at give Johnson & Johnson hård konkurrence med den endelige godkendelse af et nyt biosimilært middel i Europa.

Sydkoreanske Samsung Bioepis har fået endelig godkendelse i Europa af sin biosimilære version af Johnson & Johnsons storsælgende gigtmiddel Remicade.

Det skriver Reuters.

Dermed er sydkoreanerne klar til sin anden produktlancering i Europa. Tidligere har Samsung Bioepis lanceret en biosimilær version af Amgens lægemiddel Enbrel – et andet topsælgende gigtmiddel.

Det er Samsung Bioepis’ partner Biogen, som skal stå for markedsføringen af Remicade-biosimilæren, der hedder Flixabi i Europa.

Remicade gav Johnson & Johnson en indtjening på 6,6 mia. dollars sidste år, altså næsten 44 mia. kr.

Samsung-gruppen håber, at biosimilær-forretningen vil udvikle sig til en ny vækstmotor i takt med, at den globale efterspørgsel på mobiltelefoner flader ud, hvilket tynger flagskibs-virksomheden, Samsung Electronics.

Samsung Biologics – Bioepis’ moderselskab – planlægger en børsnotering i Sydkorea i slutningen af året, hvor analytikere mener, at selskabet kan rejse 2,5 mia. dollars, altså små 17 mia. kr.

Samsung udfordrer Johnson & Johnson  

Amgen står over for biosimilær konkurrence i Europa 

Samsung opnår første lægemiddelgodkendelse 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier