MedWatch

Samsung opnår første lægemiddelgodkendelse

Samarbejdet mellem Samsung Bioepis og Merck har nu resulteret i dets første godkendelse af et biosimilært lægemiddel.

MErck &Co, MSD
Foto: /ritzau/AP/Daniel Hulshizer/

Merck og Samsung Bioepis kan nu meddele, at man har opnået den første godkendelse af et biosimilært lægemiddel i samarbejdet mellem de to giganter.

Sydkorea har således godkendt Brenzys, der er en biosimilær version af Amgens biologiske lægemiddel Enbrel, til behandling af blandt andet leddegigt og psoriasis.

Merck planlægger at lancere Brenzys i Sydkorea i slutningen af dette år eller i begyndelsen af næste år.

Tilbage i februar 2013 annoncerede amerikanske Merck, at man havde indgået en partnerskabsaftale med den sydkoreanske koncern Samsungs biotek-enhed Samsung Biopsis angående udvikling og markedsføring af såkaldte biosimilær medicin, som er kopier af biologiske lægemidler.

Biopsis er i øvrigt en joint venture mellem sydkoreanerne og amerikanske Biogen.

Porteføljen omfatter biosimilære kandidater i immunologi, onkologi og diabetes. Der er i øjeblikket fem kandidater i fase 3-udvikling:

- SB4 Enbrel (etanercept)

- SB2 Remicade (infliximab)

- SB5 Humira (adalimumab)

- SB3 Herceptin (trastuzumab)

- MK-1293 Lantus (insulin glargin)

Yderligere regulatoriske ansøgninger for hver af disse fem biosimilære kandidater forventes ifølge Merck og Samsung Bioepis at forekomme i 2015-2016.

Medie: Samsung og Biogen gearer op til børsnotering

Merck er på vej med biosimilærer

Her er Merck og Samsungs første mål

Forsiden lige nu

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet, siden en børsnotering i USA i 2015

Takeda indgår milliardsamarbejde på CNS-området

Takeda får nu mulighed for at gå med i udvikling og kommercialisering af det Cambridge-baserede selskab Wave Life Sciences' pipeline af lægemidler mod neurologiske sygdomme og for at overtage rettigheder til en række prækliniske programmer inden for blandt andet Alzheimers og Parkinsons. Det kan i yderste instans indbringe biotekselskabet et tocifret milliardbeløb i kroner.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier