MedWatch

Californien sagsøger J&J i sag om underlivsnet

Den californiske delstat mener, at Johnson & Johnson har fejlet i selskabets forpligtelser over for læger og patienter i sagen om dets underlivsnet, som også danske Coloplast er involveret i.

Foto: PR

Johnson & Johnsons datterselskab Ethicon må nu ifølge Reuters forberede sig på at forsvare sig ved domstolene i Californien. Statsadvokaten har således lagt sag an mod selskabet i den omfattende problemstilling vedrørende transvaginale net, som en række medicoselskaber, inklusive danske Coloplast, er involveret i.

Californien har beskyldt J&J for ikke at advare læger og patienter om sværhedsgraden og hyppigheden af komplikationer forbundet med dets underlivsnet. Statsadvokaten argumenterer for, at J&J og dens Ethicon enhed fejlagtigt markedsførte produkterne som en sikker og overlegen løsning til behandlinger for bækkenbundslidelser, der ikke var netbaserede, selv om firmaet var klar over, at dets produkter kunne forårsage smerte, blødning, tab af seksuel funktion og andre bivirkninger.

J&J afviser alle beskyldninger.

Ifølge Californiens statsadvokat, solgte J&J mere end 787.000 underlivsnet i USA fra 2008 til 2014, herunder mere end 42.000 i Californien.

Også statsadvokaten i Washington har i denne uge indgivet et lignende søgsmål mod J&J i forhold til selskabets markedsføring af underlivsprodukterne.

 J&J indgår første store underlivsnet-forlig

 FDA skærper krav til transvaginale net

 Amerikanske forlig i fuld gang hos Coloplast

 Coloplast hensætter 1 mia. kr. til amerikanske retssager 

 J&J taber første sag om underlivsnet 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier