MedWatch

FDA skærper krav til transvaginale net

De amerikanske sundhedsmyndigheder har skærpet kravene til de såkaldte transvaginale net, der i øjeblikket er omdrejningspunktet i en række retssager i USA. Sagerne fik Coloplast til at hensætte ekstra 3. mia. kr. sidste år.

Foto: Haraz N. Ghanbari/AP/POLFOTO/arkiv

Der skal fremover flere data til at få godkendt de såkaldte transvaginale net i USA. Det meddelte de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, mandag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

De yderligere data påkræves, hvor underlivsnettene bruges til behandling af bækkenprolaps (POP) gennem vagina. Ifølge Reuters har FDA de seneste år modtaget tusindvis af rapporteringer om komplikationer som blødning, organperforering og vandladningproblemer forbundet med behandling af POP.

FDA ændrede mandag klassifikation af de transvaginale net fra klasse 2, moderat-risiko udstyr, til klasse 3, som omfatter højrisiko udstyr.

Producenter, der allerede nu har de transvaginale net til behandling af POP, har nu 30 måneder til at indsende en ansøgning for deres enheder.

De transvaginale net har de seneste år været omdrejningspunkt i en omfattende række af amerikanske retssager mod blandt andet Boston Scientific, Johnson & Johnson og danske Coloplast. De amerikanske sager fik sidste år det danske medicoselskab til at hensætte yderligere 3 mia. kr. oveni de 1,5 mia. kr., som man tidligere havde afsat til retssagerne.

 "Man kan aldrig vide, hvad dommeren finder på en anden dag"

 Coloplast afsætter 3 mia ekstra til amerikanske retssager

 Boston Scientific taber første sag om transvaginale net 

 Endo smider 400 mio. dollar ekstra i transvaginal-forlig

 Boston Scientific afsætter milliarder til retssager

 Coloplast-rival dømt i transvaginal-sag

 Milliardforlig i transvaginal retssag 

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier