MedWatch

J&J indgår første store underlivsnet-forlig

Amerikanske Johnson & Johnson, der ligesom danske Coloplast har fået tusindvis af sager om transvaginale net på halsen, har indgået det første store forlig, der omhandler mere end 2000 kvinder.

Foto: Colourbox

Et lille skridt er taget for amerikanske Johnson & Johnson i forhold til at få afsluttet de tusindvis af amerikanske sager om transvaginale net, der hænger over selskabet.

Ifølge Bloomberg har J&J indgået selskabets første store forlig om nettene. Forliget, der er på 120 mio. dollars, 821 mio. kr., omhandler 2000-3000 kvinder, der mener at have fået organskader og kroniske smerter, fordi underlivsnettene er eroderet i kvinderne.

Nettene er blevet omdrejningspunkt i tusindvis af sager i USA mod en række selskaber herunder danske Coloplast. I første omgang satte Coloplast 1,5 mia. kr., hvoraf de 500 mio. kr. kommer fra forsikringen, til side til sagerne.

Adm. direktør i den danske medicovirksomhed, Lars Rasmussen, har tidligere fortalt, at man vurderer at være involveret i over 7000 sager. Sidste år pålagde en amerikansk domstol at foretage de indledende skridt mod egentlig domstolsbehandling i 200 konkrete sager. Det fik Coloplast til at hensætte yderligere 3 mia. kr.

Coloplast-chef: Derfor bliver retssager 3 mia dyrere

Også Boston Scientific og Endo er involveret i sagerne om de transvaginale underlivsnet.

Boston Scientific afsætter milliarder til retssager

Boston Scientific taber første sag om transvaginale net

Endo smider 400 mio. dollar ekstra i transvaginal-forlig

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier