MedWatch

AstraZeneca sælger rettigheder til gigtmiddel for milliardbeløb

AstraZeneca frasælger - helt i tråd med sin strategi - rettighederne til sit nygodkendte gigtmiddel på det amerikanske marked for at få penge i kassen.

Foto: Eugene Hoshiko/AP/POLFOTO/arkiv

Svenskbritiske AstraZeneca har solgt markedfsføringsrettighederne af sit gigtmiddel, Zurampic, til IronWood Pharmaceuticals.

Det skriver Reuters.

Zurampic, som indeholder det aktive stof lesinurad, blev godkendt af FDA i december til at blive taget i kombination med de såkaldte xanthin oxidase-hæmmere mod urinsyregigt til patienter, som ikke oplever tilstrækkelig effekt med xanthin oxidase-hæmmere alene.

Aftalen mellem de to medcinalselskaber betyder, at AstraZeneca får 100 mio. dollars på bordet med mulighed for milepælsbetalinger op til 165 mio. dollars. Dermed har Astrazeneca udsigt til at score over 1,7 mia. kr. for Zurampic. Ironwood vil også betale AstraZeneca royalties af produktsalget.

AstraZeneca har en officiel strategi om at sælge nogle af deres ikke-kerne præprater fra for at få hjælp til regningerne, når virksomheden investerer i nye lægemidler og slås med patentudløb af deres storsælgende midler.

Den slags frasalg gav 1,1 mia. dollars til AstraZenecas omsætning sidste år, og selskabet har sagt, at tallet sandsynligvis bliver højere i 2016.

 AstraZeneca sælger rettigheder til modne midler 

 AstraZeneca får godkendelse af gigtmiddel

 Astrazenecas gigtmiddel i testproblemer 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier