Astrazenecas gigtmiddel i testproblemer

Et nyt studie af en lægemiddelkandidat fra Astrazeneca til behandling af gigt viser, at kandidaten er mindre effektiv end konkurrentens blockbuster på området.
Foto: Astrazeneca/PR
Foto: Astrazeneca/PR

Den svensk-britiske medicinalkoncern Astrazeneca har netop afsluttet et fase 2b-studie af lægemiddelkandidaten, fostamatinib, som involverede 280 gigtpatienter. Men resultaterne er ikke helt, som virksomheden kunne have ønsket sig. Det fremgår af en artikel fra Reuters.

Studiet afslørede nemlig, at AstraZenecas gigtmiddel ikke kunne matche den påviste effekt fra Abbotts medicin mod lidelsen, Humira, som pt. sidder tungt på markedet med et årligt salg på hele 9 mia. dollar. Og selv om man så en effekt af fostamatinib i forhold til et placebomiddel ved visse doser, må resultaterne betegnes som skuffende.

Skubbet ud i periferien

Men Astrazenecas middel har dog en væsentlig fordel over Humira. Lægemidlet er nemlig i pilleform, i modsætning til Abbotts medicin, som skal injiceres.

Også her kan lægemiddelkandidaten blive skubbet ud i periferien. Konkurrenten Pfizer har nemlig allerede udviklet en pille til behandlingen af gigt, Xeljanz, og i sidste måned blev den godkendt til det amerikanske marked.

 Pfizers milliardhåb sparkes til hjørne

 Nanoscanner skal afsløre gigtens gåde

 Forskere advarer mod populært gigtmiddel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også