MedWatch

Omstridt selskab slår tilbage i blodprøvekritik

Amerikanske Theranos, der er kommet under kritik for sin blodprøveteknologi, anfægter nu de metoder, der er blevet anvendt i en undersøgelse af selskabets blodprøver.

Foto: Presse/Theranos

Den amerikanske milliardær Elizabeth Holmes, der har stiftet diagnostikselskabet Theranos, er igen kommet i modvind, efter et nyt studie rejser spørgsmål som nøjagtigheden i selskabets blodprøver. Det skriver BioSpace.

Resultatet af den seneste test er foretaget af Icahn School of Medicine hos Mt. Sinai og blev for nylig publiceret i Journal of Clinical Investigation. Her pegede man blandt andet på, at der var højere sandsynlighed for, at Theranos' målinger af kolesterol og hvide blodceller viste resultater, der afviger fra normalen i forhold til de traditionelle målinger fra LabCorp og Quest.

Det har fået Theranos til at gå i brechen ved at anfægte de metoder, der er blevet brugt i undersøgelsen af selskabets blodprøveteknologi.

Blandt har man i et modsvar noteret, at en af efterforskerne sidder i bestyrelsen hos NuMedii, der er konkurrent til Theranos. Desuden påpeger man, at de testmetoder, der er anvendt, ikke er de samme, som dem Theranos bruger.

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier