MedWatch

Blodprøvefirma står til at miste storkunde

Den amerikanske detailkæde Walgreens vil droppe samarbejdet med det stormombruste amerikanske diagnostikselskab Theranos, hvis de ikke hurtigt fikser de problemer, som myndighederne har påpeget i deres laboratorie.

blodprøve
Foto: Colourbox

Walgreens, som er USA's største detailkæde, har angiveligt skrevet et brev til, Theranos, der lever af blodprøveanalyser, hvori der skulle stå, at Walgreens vil opsige samarbejdet med Theranos, hvis virksomheden ikke hurtigt får fod på sine problemer.

Det skriver Reuters.

Problemerne blev påpeget af offentlige myndigheder efter en gennemgang af Theranos kliniske laboratorier i Newark i Californien. Myndighederne sagde stop for alle analyser fra laboratorierne 28. januar, fordi Theranos’ mangelfulde praksis var til fare for patienternes helbred og sikkerhed.

Theranos har 40 såkaldte ”welness centre” i Walgreens butikker i Arizona, hvor man kan få taget en blodprøve kun ved et lille stik i fingeren frem for med en traditionel nål i armen. Centrene er Theranos’ primære indtægtskilde, men den særlige blodprøveteknik, som Theranos har udviklet, er under anklage for at være alt for upræcis.

Blodprøvefirma igen i modvind

Ny nedtur for Theranos-milliardær

Theranos vil frigive data efter kritik af blodprøveteknik

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier