MedWatch

En tastefejl på 600 mio dollars skaber tvivl hos Valeant-aktionærer

Kaos præger det canadiske medicinalselskab Valeant i disse tider, hvor tastefejl, vrede aktionærer og store kursfald sætter dagsordenen.

Foto: AP/Polfoto/Arkiv

Dagen for offentliggørelsen af årsregnskabet udviklede sig hurtigt til en perfekt storm for det canadiske medicinalselskab Valeant. Topchef Michael Pearson var vendt tilbage kun to uger forinden efter en to måneder lang sygdomsperiode, og skibet har i den grad savnet sin kaptajn.

Tirsdag skulle det ifølge Bloomberg vise sig på mange måder. En 600 mio. dollars stor slåfejl i en pressemeddelelse, en telekonference, der efterlod analytikere og investorer forvirrede og vrede, og Valeants største investor, Sequoia Fund, der mistede 1,26 mia. dollars på det 51 pct. store aktiekursfald, der kom samme dag. Samtidig kom nyheden om, at selskabet ikke har tilstrækkeligt styr på sine tal til at indgive sine finansielle rapporter til tiden, hvilket potentielt kan sætte selskabets evne til at overholde tilbagebetalingen af selskabets gæld, der er vokset til 30 mia. dollars, over styr.

Slåfejlen kom i forbindelse med selskabets investortelekonference. Finansdirektør Rob Rosiello henviste her til en PowerPoint-side, der viste, at selskabets 2016-indtjening ville være på 6 mia. dollars. Tre timer tidligere havde selskabet i en pressemeddelelse meldt om en 2016-indtjening på 6,6 mia. dollars.

"Der sker for mange underlige ting her. Der var slåfejl. Det viser blot den manglende kontrol, manglen på detaljer. Og hvis det sker på de her niveauer, hvor slutter det så? Du vil gerne være en investor, ikke en gambler," siger Matthew Duch, en porteføljemanager hos Calvert Investments, der forvalter mere end 13 mia. dollars, til Bloomberg.

Valeant skuffer og nedjusterer

Sygemeldt direktør vender tilbage til Valeant

Valeant skal rette to års regnskabstal

Valeant bliver kigget efter i sømmene

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier