MedWatch

Valeant bliver kigget efter i sømmene

Express Scripts tildeler alle recepter på midler fra canadiske Valeant Pharmaceuticals ekstra opmærksomhed i kølvandet fra sidste års anklager om prisfusk og sender samtidig store roser afsted til Mercks topchef.

Foto: /ritzau/AP/Ryan Remiorz

Udelt opmærksomhed er som oftest en god ting. Men i Valeants tilfælde kommer den ekstra opmærksomhed fra den store amerikanske pharmacy benefits manager Express Scripts ikke nødvendigvis som en god ting.

For årsagen til, at Express ifølge Bloomberg News kigger Valeant ekstra efter i sømmene, er, at sidste års hårde kritik af Valeant for dets forretningsmetoder og anklager om at snyde sig til salgsvækst gennem et tvivlsomt forhold til apotekskæden Philidor, som man i al hemmelighed selv har kontrolleret, og samtidig kraftigt øget priserne på dets midler.

"Vi ser på hver eneste krav til deres produkter. De får ekstra kontrol," siger Express Scripts' chief medical officer, Steve Miller.

Express Scripts har allerede taget handling i forhold til et Valeant-middel, diabetesproduktet Glumetza, hvis pris steg 800 pct. i 2015. Man startede med at blokere tilskud til Glumetza, da en generisk version blev tilgængelig i denne måned.

Samtidig uddelte Steve Miller fra Express Scripts roser til Mercks topchef, Ken Frazier, i forhold til selskabets tilgang til forhandlingerne om hepatitis C-midlet Zepatier.

Merck har nemlig valgt at sætte en 54,600 dollars-listepris på et 12-ugers behandlingsregime med midlet, hvilket er 42 pct. lavere end listeprisen for Gilead Sciences' hepatitis-middel, Harvoni, der koster 94,500 dollars.

Express Scripts dropper Valeant-middel fra indkøbsliste

Valeant ruster sig til kamp – hyrer advokat og krisekommunikatør

Valeant-chef går bodsgang: "De sidste par uger har været en smertefuld lektie"

Merck-godkendelse er god nyhed for amerikanske betalere

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier