MedWatch

Valeant skal rette to års regnskabstal

Stormombruste Valeant får endnu en gang negativ bevågenhed. Denne gang for fejl i sin bogføring.

Foto: /ritzau/AP/Ryan Remiorz

Det canadiske medicinalselskab Valeant vil nu foretage rettelser til regnskabstal for 2014 og 2015. Det oplyste medicinalkoncernen natten til tirsdag dansk tid, skriver Bloomberg News.

Valeant kom sidste år i pressens og investorernes søgelys på grund af sit samarbejde med internetapoteket, Philidor, der blandt andet blev beskyldt for at have ændret koder på nogle recepter, så det så ud som, at læger og patienter ønskede Valeants lægemidler, frem for billigere kopimedicin.

Valeant har afvist, at det har gjort noget forkert i samarbejdet med Philidor, men nedsatte en regnskabskomité for at se på sagen. Der er i den forbindelse fundet 58 mio. dollar, som blev bogført i 2014, men som skulle være bogført senere. Ændringen ventes at reducere indtjeningen per aktie med 10 cent i 2014, og løfte indtjeningen per aktie med 9 cent i 2015.

Valeants aktie faldt mandag med 10,7 pct. til 75,92 dollar, hvilket er omkring 5,6 dollar højere end lavpunktet i november 2015, da aktien nåede det laveste niveau siden 2013.

Det bratte fald skyldtes ifølge Bloomberg News blandt andet usikkerhed, da selskabet ikke som varslet offentliggjorde regnskab og ikke meldte ud, hvornår det ville ske.

Valeant bliver kigget efter i sømmene

Valeant-aktien løftes af udsigt til direktør-comeback

Valeant ruster sig til kamp – hyrer advokat og krisekommunikatør

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier