MedWatch

Valeant-aktien løftes af udsigt til direktør-comeback

Direktøren hos Valeant Pharmaceuticals er i bedring - og det smitter af på aktiekursen.

Foto: AP/Polfoto/Arkiv

Aktien i medicinalselskabet Valeant Pharmaceuticals er i god form på Wall Street mandag, efter at selskabets administrerende direktør, Michael Pearson, der er aktuelt er på sygeorlov, har sagt, at han nu er i klar bedring.

Ifølge Bloomberg News har Michael Pearson løftet sløret for sin helbredstilstand i et notat til medarbejderne i selskabet, men timingen for en tilbagevenden til jobbet er dog fortsat usikker.

"Jeg blev uventet indlagt på hospitalet for at modtage behandling for alvorlig lungebetændelse i slutningen af december, og nogle uventede komplikationer resulterede i en længere indlæggelse end ventet," skriver Michael Pearson ifølge nyhedsbureauet.

Men udsigten til, at topchefens helbred altså er i bedring, og at han derfor muligvis snart kan vende tilbage til jobbet, ser ud til at skabe optimisme blandt investorerne mandag, hvor Valeant-aktien stiger med 5,7 pct. til 93,67 dollar efter omkring et par timers handel.

Michael Pearsons sygdom har betydet, at et hold af øvrige ledere i selskabet har stået for den daglige drift, og det har sat endnu mere pres på det i forvejen trykkede selskab, hvor investorerne synes at tvivle kraftigt på fremtidsudsigterne.

Valeant-aktien er blevet mere end halveret siden i sommer, og det har fået Michael Pearson til at love mere gennemsigtighed i selskabets forretningsgange. Derfor er hans sygdom et uheldigt afbræk.

Sygdom kan koste Valeant-topchef mio af dollars

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier