MedWatch

Teva får grønt lys af EU-Kommissionen til Allergan-køb

Hvis Teva og Allergan frasælger visse aktiver, er det i orden med EU-Kommissionen, at Teva opsluger Allergans kopidivision. Nu venter koncernen på et go fra de amerikanske konkurrencemyndigheder.

Foto: /ritzau/AP/George Widman

Det blev et ja fra EU-Kommissionen til, at Teva gerne må overtage Allergans generiske enhed, skriver Bloomberg.

Handlen til 40,5 mia. dollars, der blev meldt ud i sommer, kan dog kun ske på betingelse af, at blandt andet store dele af Allergans enheder i Storbritannien og Irland sælges fra. Forslag, der er kommet fra selskaberne selv. Ellers er EU-Kommissionen bekymret for, at der ikke vil være nok konkurrence fra resten af spillerne i den generiske industri, ligesom der ikke vil være nok konkurrence i Storbritannien og Irland.

Kommissionen betinger sig også, at Teva skal frasælge nogle af midlerne i dets portefølje.

Opkøbet af Allergans generiske enhed vil gøre Teva til den største producent af kopimedicin, hvilket vil give koncernen flere muskler i forhandlingerne med forskellige landes regeringer og sygekasser.

De amerikanske konkurrencemyndigheder er stadig i gang med at behandle sagen, og Teva er nu i gang med at tale med interesserede købere til deres frasalg.

Teva kommer med indrømmelser omkring Allergan-deal

Teva forsøger at speede opkøbet af Allergan-division op

Teva frasælger for at få grønt lys til opkøb

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier