MedWatch

Teva kommer med indrømmelser omkring Allergan-deal

EU oplyser, at Teva er kommet med forslag til, hvordan overtagelsen af Allergans generika-divison kan blive godkendt så hurtigt som muligt.

Foto: /ritzau/AP/George Widman

Teva håber, at den 40,5 mia. dollars dyre overtagelse af Allergans generika-divison, der blev meldt ud i sommer, kan gå hurtigt igennem hos EU’s konkurrencemyndigheder. Derfor har givet indrømmelser til EU. Det skriver Bloomberg.

Hvad indrømmelserne går ud på, er ikke offentliggjort, men EU har udskudt sin deadline til 10. marts i forhold til at komme med sin afgørelse i sagen. Det er sket efter, at selskaberne har indsendt forskellige forslag til Kommissionen, som skal sikre, at den handel, der potentielt skaber verdens største producent af generiske lægemidler, ikke falder på gulvet.

Som regel kan virksomheder imødegå konkurrencemyndighedernes bekymringer ved at frasælge dele af deres virksomhed.

Målet for Teva ved at give indrømmelser er, at undgå en udvidet undersøgelse fra EU’s side, der i så fald vil vare omkring 90 arbejdsdage.

Hvis handlen med Allergan falder på gulvet, skal Teva betale Allergan 1 mia. dollars, altså lidt over 6,7 mia. kr.

Teva forsøger at speede opkøbet af Allergan-division op

Teva frasælger for at få grønt lys til opkøb

Pfizer bliver Tevas største aktionær

 

Forsiden lige nu

Danmarks største venturefond: Sådan investerer vi i life science

Novo Seeds kaster hvert år hundredevis af millioner efter lovende unge startups og iværksættere inden for life science. Men hvad skal der til for at komme i fondens søgelys, hvordan foregår samarbejdet, og hvad er kriterierne for succes? Partner i fonden, Stephan Christgau, løfter her en del af sløret.

Fonde bag Novo og Leo afviser kritik af fondsmodel

Lundbeckfondens formand tager fejl på en række punkter i sin kritik af fondsejede virksomheder som Novo Nordisk og Leo Pharma. Det siger formændene for fondene bag de to medicinalselskaber til Inside Business.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier