MedWatch

Sanofi jagter Novos guldæg

Den milliardstore, diabetesfokuserede aftale, som franske Sanofi indgik med et koreansk selskab i 2015, kan inden for en kort årrække betyde øget konkurrence for Novo Nordisk for et af selskabets helt store produkter.

Foto: PR

Novo Nordisks GLP-1-middel Victoza solgte i 2014 og 2015 for hhv. 13,4 og 18 mia. kr. Det er det marked, som franske Sanofi sidste år for alvor satte jagten ind på.

Værktøjet er en 3 mia. kr. stor aftale med det koreanske selskab Hanmi fokuseret netop på udvikling af GLP-midler. En aftale, der kan stige helt op til 26 mia. kr., hvis alt går vel i samarbejdet.

Victoza har 56 pct. af GLP-1-markedet mod 60 pct. for bare tre år siden. AstraZenecas Byetta har i dag 24 pct. af markedet, mens Eli Lillys Trulicity på cirka et år har taget 11 pct. af markedet, viser tal fra det førende analyseinstitut IMS, ifølge Finans. Sanofi har i forvejen et GLP-1-middel, Lyxumia, via dets samarbejde med danske Zealand Pharma, men det er ikke umiddelbart noget, der af eksempelvis Claus Henrik Johansen, senior porteføljeforvalter i Danske Capital, tillægges den samme værdi som aftalen med Hanmi.

Zealands Lyxumia-indtægter stiger

"Både Sanofi og Johnson & Johnson har lavet et samarbejde med Hamni. Det betyder, at der måske kommer flere aktører ind på GLP-1-markedet. Sanofi har i dag Lyxumia, men det er ikke særlig godt. Men får Sanofi pludselig en god GLP-1 fra samarbejdet med Hamni, hvad der vil kunne ske omkring 2018/2019, så kan det blive en udfordring for Novo Nordisk," siger han til Finans.

Sanofi i stort sats på nye diabetesmidler

Analytiker: Sanofi sender et helt tydeligt signal, og det er positivt for Novo

Sanofi-topchef rusker op - lancerer helt ny strategi

Nordea: Ny aftale skidt nyt for Zealand

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier