MedWatch

GSK har indledt jagt på ny topchef

Bestyrelsesformanden for britiske GlaxoSmithKline har indledt jagten på en ny adm. direktør, selvom et topchefskifte ikke forventes før end i 2017.

Foto: Christine T. Nguyen/AP/POLFOTO

Det britiske medicinalselskab GlaxoSmithKline er på udkig efter en ny topchef. Ifølge Reuters har bestyrelsesformand Philip Hampton igangsat en proces for at finde den person, der skal afløse den nuværende topchef Andrew Witty. Ifølge nyhedsbureauet forventer man dog ikke en overdragelse før i år 2017.

Den nuværende adm. direktør Andrew Witty har været i selskabet i 31 år - siden 2008 som topchef. Han har den seneste tid været under beskydning fra blandt andet investorer på grund af svigtende salg og udbytte. Desuden led hans ry også under en stor bestikkelsessag i Kina.

Ifølge Sunday Times er det det internationale headhunterbureau Egon Zehnder, der skal stå for rekrutteringen af i første omgang potentielle kandidater både internt og eksternt.

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier