MedWatch

Anklage: Kinesiske embedsmænd med i GSK-svindel

Embedsmænd i den kinesiske regering har angiveligt haft en finger med i spillet i sagen om stjålne forretningshemmeligheder fra det britiske medicinalselskab GlaxoSmithKline.

Foto: Eugene Hoshiko/AP/POLFOTO/arkiv

Fem personer, herunder to tidligere forskere hos GlaxoSmithKline, er blevet sigtet for sammensværgelse med henblik på blandt andet at stjæle forretningshemmeligheder fra det britiske medicinalselskab og hvidvaske penge. De stjålne informationer blev solgt, så de kunne bruges til at reproducere GSK-lægemidler og lægemiddelkandidater under udvikling, til konkurrenter i Kina, lyder anklagen blandt andet.

Nu peger føderale anklagere på, at embedsmænd i den kinesiske regering har været involveret i svindelnummeret, skriver BioSpace.com.

Ifølge mediet hævder anklageskriftet, at ukendte kinesiske embedsmænd har lavet aftaler under bordet med de anklagede forskere og deres forbundsfæller. Dog bemærker Inquirer, at de tiltalte ikke var sigtet for økonomisk spionage, som "kræver bevis for at embedsmænd var direkte involveret i kriminalitet."

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier