MedWatch

Anklage: GSK ramt af svindel og tyveri

Fem personer - herunder to tidligere forskere hos GSK - er røget på anklagebænken for blandt andet at have stjålet forretningshemmeligheder fra det britiske medicinalselskab.

Foto: Eugene Hoshiko/AP/POLFOTO/arkiv

Britiske GlaxoSmithKline (GSK) er blevet ramt af svindel og tyveri med henblik på et potentielt salg i Kina. Sådan lyder anklageskriftet i hvert fald, hvor fem personer, herunder to tidligere forskere hos medicinalselskabet, er blevet sigtet for sammensværgelse med henblik på at stjæle forretningshemmeligheder, hvidvaske penge og at udføre såkaldt "wire fraud", der kan være svindel med telemarketing, phishing eller spamsrelateret svindel. Derudover lyder anklageskriftet også på tyveri af forretningshemmeligheder og wire svindel. Det rapporterer flere udenlandske medier blandt andet Reuters.

De påståede sammensvorne har oprettet tre virksomheder i Kina under navnet Renopharma, der blev brugt til at sælge de stjålne informationer, der kunne bruges til at repoducere GSK-lægemidler og lægemiddelkandidater under udvikling, til konkurrenter i Kina, lyder anklagen.

En af de anklagede Yu Xue var indtil den 6. januar, hvor hun blev fyret, seniormanager og bioteknoloiekspert hos GSK i Pennsylvania og havde i vid udstrækning adgang til hemmelige informationer.

Selskabet anklager hende for at have sendt fortrolige oplysninger relateret til 12 eller flere produkter til "medsammensvorne og andre." I følge GSK har Yu Xue stjålet forretningshemmeligheder og andre fortrolige informationer til videresalg i Kina til en værdi af millioner måske milliarder af dollars.

De andre anklagede er Lucy Xi, tidligere forsker hos GSK, Tao Li, Yan Mei og Tian Xue, der er Yu Xue's tvillingesøster.

Myndighederne leder stadig efter Yan Mei, Tao Li er varetægtsfængslet, og de tre andre var arresteret, men blev løsladt mod kaution.

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier