MedWatch

Amerikansk biotekselskab scorer breakthrough-status på smertemiddel

Et amerikansk biotekselskab har fået de amerikanske sundhedsmyndigheders særlige breakthrough-status på et smertemiddel, der i øjeblikket er i fase 3.

Foto: Colourbox

Det amerikanske biotekselskab Trevena har fået de amerikanske sundhedsmyndigheders, FDA, særlige breakthrough-status, der fremskynder udviklingen og gennemgangen af en eventuel registreringsansøgning.

Ifølge Biospace.com er den regulatoriske genvej givet til lægemiddelkandidaten TRV130, der er intravenøs oliceridine - en ikke opoid smertebehandling. Trevena har i øjeblikket TRV130 i fase 3. I fase 2 viste lægemiddelkandidaten sig at være en hurtig og kraftfuld smertestillende medicin med færre bivirkninger end opider.

"Der er et presserende behov for nyt smertestillende, der giver stærk smertelindring med øget sikkerhed og tolerabilitet. Vi tror, at denne status vil anerkende vores lovende fase 2-data for oliceridine, som viste opmuntrerende differentiering i forhold til morfin," udtalerMaxine Gowen, adm. direktør hos Trevena.

Forsiden lige nu

Danmarks største venturefond: Sådan investerer vi i life science

Novo Seeds kaster hvert år hundredevis af millioner efter lovende unge startups og iværksættere inden for life science. Men hvad skal der til for at komme i fondens søgelys, hvordan foregår samarbejdet, og hvad er kriterierne for succes? Partner i fonden, Stephan Christgau, løfter her en del af sløret.

Fonde bag Novo og Leo afviser kritik af fondsmodel

Lundbeckfondens formand tager fejl på en række punkter i sin kritik af fondsejede virksomheder som Novo Nordisk og Leo Pharma. Det siger formændene for fondene bag de to medicinalselskaber til Inside Business.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier