MedWatch

FDA-panel siger nej til ny smertelindring

Et eksternt rådgivende FDA-panel har stemt imod at godkende et opioidsmertestillende lægemiddel fra Purdue Pharma. Det forventes, at andre lignende midler vil modtage samme behandling.

smerte smerter hovedpine
Foto: Colourbox

Det blev til en overvældende anbefaling mod at godkende Purdue Pharmas opioidbaserede smertestillende medicin. Det eksterne rådgivende panel under de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, som foretog afstemningen, lagde vægt på risikoen for, at patienter tager en overdosis af medicinen. 23 til én stemte imod, skriver Reuters.

Medicinen var ellers udviklet som en misbrugspræventiv, hurtigtvirkende smertestillende pille. Pillen skal tages på tom mave, og det var blandt andet den del, som panelet bed mærke i, for hvis patienten ikke tager pillen på tom mave, så kunne det sænke den smertelindrende effekt. Derfor vurderede panelet, at det ville øge risikoen for, at brugerne ville tage mere af medicinen end anbefalet.

Purdues lægemiddel er i blandt det første af sin slags, som skal vurderes af FDA. Panelet lagde også vægt på, at der var de samme risici forbundet med et rivaliserende stof fra Collegium. Det skal efter planen til behandling hos FDA i dag, fredag. Collegiums aktier faldt 18 pct.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier