MedWatch

Zealand Pharma sendes til vejrs af LixiLan-nyt

Der er kontant aflønning til Zealand Pharmas investorer efter nyheden om at FDA har godtaget Sanofis registreringsansøgning på diabetesmidlet LixiLan.

Zealand Pharma bygning

Aktien i Zealand Pharma er startet i særdeles positivt terræn mandag morgen, efter at det danske selskabs franske partner, Sanofi, har oplyst, at den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har accepteret at gennemgå registreringsansøgningen for kombinationsmidlet Lixilan til behandling af type 2-diabetes.

Zealand Pharma-aktien stiger med 8,4 pct. til 122 kr. efter godt fem minutters handel mandag.

Lixilan kombinerer Sanofis storsælgende insulin Lantus med GLP-1-analogen Lyxumia (Lixisenatid), der indledningsvist er udviklet af danske Zealand Pharma og udlicenseret til Sanofi.

Ansøgningen om markedsføringsgodkendelse blev indsendt i slutningen af december, hvor Sanofi ved den lejlighed vedlagde en såkaldt "prioritetskupon", der betyder, at den normale behandlingstid hos FDA på omkring ti måneder bliver forkortet til omkring seks måneder.

"Efter indløsningen af "prioritetskuponen" med indsendelsen, ventes en FDA-afgørelse i august 2016," skriver Sanofi i meddelelsen.

Den hurtigere vej gennem behandlingssystemet giver også mulighed for en hurtigere vej til indtjening fra produktet for Zealand Pharma, hvis Lixilan ender med at blive godkendt til markedsføring af FDA.

Lixilan er en konkurrent til Novo Nordisks kombinationsprodukt Xultophy (Ideglira), der kombinerer Victoza (Liraglutid) og insulinen Tresiba (Insulin Degludec).

Novo indsendte registreringsansøgning for Xultophy til de amerikanske myndigheder i september, men ansøgningen vil blive underlagt den normale behandlingstid på omkring ti måneder.

Dermed håber Novo at kunne lancere Xultophy i USA i slutningen af 2016 eller begyndelsen af 2017, oplyste Mads Krogsgaard Thomsen, der er forsknings- og udviklingsdirektør i Novo Nordisk, på et pressemøde i forbindelse med årsregnskabet for nylig.

I Europa er Xultophy allerede på markedet.

FDA accepterer LixiLan-ansøgning

Zealand-topchef begejstret for Sanofis signal

Analytiker: Positivt med amerikansk ansøgning for LixiLan

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier