MedWatch

FDA forbyder produkter fra kinesisk big pharma-producent

De amerikanske sundhedsmyndigheder har forbudt produkter fra en kinesisk producent, der blandt andet leverer ingredienser til big pharma. Myndigheder opdagede under en inspektion, at registre var blevet sletttet og data ændret.

Det kinesiske medicinalselskab Zhejiang Hisoar Pharmaceutical har fået en regulatorisk lussing af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. I følge Bloomberg opdagede FDA under en inspektion hos Hisoar i august, at man havde slettet kvalitetsregistre og ændret på forsøgsdata, og at fejlende resultater ikke blev indrapporteret.

Det har nu ført til, at FDA har bandlyst Hisoars produkter i USA. Hisoars har blandt andet leveret ingredienser til Pfizer og Novartis, og i følge FierceBiotech også Sanofi. Både Pfizer og Novartis sagde tilbage i oktober, da inspektionen blev rapporteret, at de ville sørge for, at produkterne levede op til kvalitetsstandarderne.

Hisoar er den seneste i rækken af 41 kinesiske produktionsfabrikker, der ikke længere kan sende produkter til USA.

Anklage: GSK ramt af svindel og tyveri

Kina slår ned på den lokale medicinalindustri

Forsiden lige nu

Dansk biotekboss rejser 91 mio til at udfordre Novo Nordisk

Et amerikansk biotekselskab, som er grundlagt af en dansk molekylærbiolog, har rejst 91 mio. kr. til at fremme programmer inden for diabetes, fedme og fedtlever, herunder et "transformativt" diabeteslægemiddel rettet mod biologiske mål, som Novo Nordisk også arbejder med.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier