MedWatch

Biotekmilliardær samler tung cancertrup

Biotekmilliardær Patrick Soon-Shiong har samlet en gruppe af forskere og store medicinalselskaber i kampen mod cancer. Gruppen forventer at færdiggøre kliniske forsøg med op til 20 forskellige tumortyper i 20.000 patienter ved udgangen af 2020.

Foto: Colourbox

En større gruppe ført an af biotekmilliardæren Patrick Soon-Shiong har fundet sammen i kampen mod cancer. Ifølge Bloomberg er det blandt andet Amgen, Celgene, GlaxoSmithKline, Patrick Soon-Shiongs eget NantWorks, Independence Blue Cross og Bank of America, der er med i den nye canceralliance. Gruppen, der kalder sig Moonshot 2020, vil undersøge forskellige immunterapier i kombination - i stedet for at udvikle deres egne lægemiddelkandidater.

"Personer fra de store pharmaselskaber har indset, at de ikke kan gå enegang," siger Patrick Soon-Shiong.

Ifølge en meddelelse, der blev offentliggjort på JP Morgan i San Fransisco, har Moonshoot 2020 som mål at færdiggøre kliniske studier med op til 20 forskellige tumorer i 20.000 patienter inden år 2020.

"Det væsentlige bidrag her er evnen til at køre kombinationsundersøgelser med lægemidler fra flere medicinalvirksomheder på en hurtig måde. Kombinationsstudier med ikke-godkendte lægemidler fra forskellige medicinalvirksomheder er ikke let, og vi ønsker muligheden for at kombinere tre eller fire lægemidler - ikke kun to," siger Manuel Hidalgo, klinisk direktør for Cancer Center og Beth Israel Deaconess Medical Center i Boston, til Bloomberg.

Utraditionelt træk fra biotekmilliardærs selskab

Iværksætterlæge satser trecifret millionbeløb på biotekselskab

Biotekmilliardærs immunonkologi-eventyr fortsætter

Biotekmilliardær på vej mod milliardnotering

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier