MedWatch

Biotekmilliardær samler tung cancertrup

Biotekmilliardær Patrick Soon-Shiong har samlet en gruppe af forskere og store medicinalselskaber i kampen mod cancer. Gruppen forventer at færdiggøre kliniske forsøg med op til 20 forskellige tumortyper i 20.000 patienter ved udgangen af 2020.

Foto: Colourbox

En større gruppe ført an af biotekmilliardæren Patrick Soon-Shiong har fundet sammen i kampen mod cancer. Ifølge Bloomberg er det blandt andet Amgen, Celgene, GlaxoSmithKline, Patrick Soon-Shiongs eget NantWorks, Independence Blue Cross og Bank of America, der er med i den nye canceralliance. Gruppen, der kalder sig Moonshot 2020, vil undersøge forskellige immunterapier i kombination - i stedet for at udvikle deres egne lægemiddelkandidater.

"Personer fra de store pharmaselskaber har indset, at de ikke kan gå enegang," siger Patrick Soon-Shiong.

Ifølge en meddelelse, der blev offentliggjort på JP Morgan i San Fransisco, har Moonshoot 2020 som mål at færdiggøre kliniske studier med op til 20 forskellige tumorer i 20.000 patienter inden år 2020.

"Det væsentlige bidrag her er evnen til at køre kombinationsundersøgelser med lægemidler fra flere medicinalvirksomheder på en hurtig måde. Kombinationsstudier med ikke-godkendte lægemidler fra forskellige medicinalvirksomheder er ikke let, og vi ønsker muligheden for at kombinere tre eller fire lægemidler - ikke kun to," siger Manuel Hidalgo, klinisk direktør for Cancer Center og Beth Israel Deaconess Medical Center i Boston, til Bloomberg.

 Utraditionelt træk fra biotekmilliardærs selskab

 Iværksætterlæge satser trecifret millionbeløb på biotekselskab

 Biotekmilliardærs immunonkologi-eventyr fortsætter

 Biotekmilliardær på vej mod milliardnotering 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier