MedWatch

Shkreli-opkøb fortsætter himmelflugt

Med den udskældte Mark Shkreli i spidsen fortsætter aktiekursen for Kalobios, der ellers var på randen til at lukke, med at stige eksplosivt på den amerikanske børs.

Foto: Craig Ruttle/AP/Polfoto/Arkiv

Der er blevet sagt rigtig mange ting, mange af dem ikke særlig pæne, om adm. direktør for Turing Pharmaceuticals, Martin Shkreli. Ikke desto mindre er det tydeligt, at han formår at sende aktierne på himmelflugt i selskabet Kalobios, som han her i november ha købt sig ind i og sat sig i direktørstolen for. Det skriver Business Insider UK.

Kontroversiel medicinalboss gafler ny direktørpost 

Selskabet var midt på måneden ellers på kanten til at lukke og slukke for hele forretningen, inklusive et kommende studie med deres leukæmimiddel, som har fået orphan drug status af de amerikanske sundhedsmyndigheder. Da Kalobios annoncerede, at de var ved at lukke selskabet ned, lå aktiekursen på 90 cent. Efter at Mark Shkreli har overtaget styringen, er selskabets aktier steget med mere end 2500 pct. 

Kontroversiel medicinalboss hopper ombord i forlist selskab  

Der har været meget spekulation om, hvorfor Shkreli overtog selskabet, blandt andet at det skulle være for at slå Kalobios og Turing sammen. Det har Shkreli i midlertidig afvist i et interview med Bloomberg News. Han løftede i stedet sløret for, at udviklingen af Kalobios’ leukæmimiddel fortsætter, og at der planer om, at Kalobios skal købe sig til op mod tre nye midler inden årets udgang.

Skuffende resultater får biotekselskab til at lukke og slukke 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier