MedWatch

Skuffende resultater får biotekselskab til at lukke og slukke

Et mindre amerikansk biotekselskab, der har arbejdet sammen med både Novartis og Sanofi, skal til at dreje nøglen om efter flere skuffende resultater.

Foto: Colourbox

Det startede lovende med aftaler med både Sanofi og Novartis, men det varede ikke ved, og nu ser det ud til, at det amerikanske biotekselskab Kalobios helt har opgivet håbet og derfor drejer nøglen om. Det skriver Biospace.

Lukningen kommer ellers efter, at virksomhedens middel KB003 mod kronisk myeloid leukæmi havde fået en såkaldt orphan drug status fra FDA, som medfører en række økonomiske fordele til selskaber, som udvikler lægemidler til sjældne sygdomme. Det var meningen, at selskabet netop skulle til at starte et fase 1-studie med midlet.

Men det var ikke nok, for siden 2014 har Kalobios været på gyngende grund - selskabet fremviste både skuffende resultater i studierne med deres astmamiddel og mistede samarbejdsaftalen med Sanofi. Virksomheden annoncerede i begyndelsen af november i år, at man ville afskedige 61 pct. af medarbejderne, hvilket på det tidspunkt betød 17 mand, og har nu offentliggjort, at der er hyret et restruktureringsselskab, Brenner Group, til at afvikle Kalobios og frasælge dets aktiver.

 Arzerra-rival skal være førstelinjebehandling

 Gileads leukæmimiddel viser lovende resultater  

 Novartis får særstatus på Genmabs Arzerra i USA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier