MedWatch

Gilead nyder godt af Abbvies problemer

Mens det er gået hårdt ud over Abbvies aktiekurs, efter at selskabet måtte meddele en lang række leverskader forbundet med dets hepatitis-middel, så er konkurrenten Gilead strøget opad.

Foto: Nam Y. Huh/AP

Markedet har sendt de to giganter Abbvie og Gilead i to forskellige retninger i kølvandet fra de dårlige nyheder fra Abbvie om mindst 26 leverskader forbundet med brugen af selskabets hepatitis C-middel Viekira Pak.

 AbbVies hepatitismiddel i vanskeligheder - aktien styrtdykker

For mens Abbvies kurs torsdag tog et dyk på 10,4 pct., så steg Gileads aktekurs samme dag med 5,5 pct. Gilead har selv de førende hepatitis C-midler, de storsælgende Harvoni og Sovaldi, på markedet, og det kunne umiddelbart selv blive ramt af nyheden om, at et hepatitis C-middel har problemer.

Men ifølge BioSpace så nyder Gilead godt af, at de to selskabers midler har forskellige virkningsmekanismer, og man har endnu ikke set indikationer på, at Gileads midler skulle lide af samme problem som Abbvies.

Det kan endvidere endda betyde, at Gilead ikke længere behøver at være så aggressive i selskabets rabatgivning på priserne for Harvoni og Sovaldi.

 Danske: Folk kan blive overrasket over historisk blockbuster

 J&J melder sig ind i hepatitis-kampen

 Hepatitis-håb fra AbbVie viser gode data

 AbbVies hepatitis-håb nærmer sig amerikansk godkendelse

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier