MedWatch

AbbVies hepatitismiddel i vanskeligheder - aktien styrtdykker

Lægemidlet Viekira Pak, der skal tage kampen op med Gileads supersællerter til behandling af hepatits C, er kommet i store vanskeligheder, efter der er rapporteret mindst 26 leverskader.

Foto: Nam Y. Huh/AP

Dårligt nyt for amerikanske AbbVie.

Så kort kan det egentlig siges, efter de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, oplyser, at man har modtaget rapporter om alvorlige problemer hos en række patienter, som har taget lægemidlerne Viekira Pak og Technivie, skriver Wall Street Journal.

Det drejer sig ifølge mediet om mindst 26 eksempler leverskader, som er blevet rapporteret til FDA i perioden december 2014 til og med juli 2015. Ifølge FDA er hændelserne "måske og sandsynligvis" forårsaget af brugen af de to lægemidler.

Hos AbbVie mener man ikke, at man på nuværende tidspunkt kan kæde episoderne sammen med de to lægemidler, men man vil omvendt heller ikke udelukke muligheden for, at der er noget om snakken.

Meldingerne fik AbbVies aktiekurs til at dykke hele 10 pct., mens der omvendt var succes på den front fra hovedkonkurrenten inden for behandling af hepatitis C, amerikanske Gilead, som står bag lægemidler Harvoni og Sovaldi. Gileads aktiekurs steg i går med næsten 6 pct.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier