MedWatch

J&J melder sig ind i hepatitis-kampen

Amerikanske Johnson & Johnson melder sig nu ind hepatitis-kampen med et nyt fase 2-forsøg, der vil kombinere tre lægemidler. Håbet er at skære en betydelig del af behandlingstiden af hepatitis C.

Foto: Colourbox

Den amerikanske medicinalgigant Johnson & Johnson er klar til at tage kampen op med Gilead på hepatitis-området. Ifølge Biospace.com går J&J snart i gang med et fase 2-studie med hepatitiscocktailen Olysio, AL-335 og ACH-3102. Håbet er at skære en betydelig luns af behandlingstiden af hepatitis C.

Hepatitismarkedet er domineret af Gilead, der med Sovaldi og Harvoni har lagt sig i førertrøjen, men også AbbVies Viekira Pak har vist sig at være en væsentlig konkurrent. Lykkes det for J&J at skabe en succesfuld behandling med deres hepatitiscocktail, kan det samtidig betyde en tilbagevenden til det lukrative hepatitis-marked.

J&Js Olysio omsatte i 2014 for 2,3 mia. dollars - godt hjulpet på vej af, at læger opdagede en effektiv behandling i kombination med Sovaldi. Efter Harvoni blev godkendt faldt omsætningen dog kraftigt.

 Janssen indgår ny hepatitis-aftale

 Hepatitis-kombination fra Gilead og J&J godkendt i USA  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier