MedWatch

WHO advarer mod fedme i Europa

WHO er mere end almindeligt bekymret for alkohol- og tobakforbruget i Europa. Set med Novo Nordisk-briller er udmeldingen om udfordringer med fedme nok det mest interessante.

Foto: colourbox

World Health Organization (WHO) mener, at forbruget af alkohol og tobak samt niveauet af overvægtige i Europa er "alarmerende højt," skriver Reuters.

"Europæere drikker og ryger mere end nogen andre. Vi er verdensmestre - og det er ikke en god rekord," siger Claudia Stein, WHO's europæiske chef for information, beviser, forskning og udvikling," til mediet.

Det kan være godt nyt for Novo Nordisk, der tilbage den 17. august lancerede sit fedmemiddel Saxenda på det europæiske marked. Det kommer nemlig til at tage lang tid at udvikle markedet for medicinsk behandling af fedme, og derfor er det i hvert fald en start, at der er opmærksomhed omkring det stigende problem.

MedWatch skrev tidligere, at Novo Nordisk ikke havde lanceret Saxenda i Europa. Det er ikke korrekt. MedWatch beklager fejlen.

 Novo Nordisk tager betalerne "meget nøje med i ed" 

 Fedmemiddel fortsætter nedtur

 Novo har canadisk fedmemarked for sig selv 

Mere fra MedWatch

Branche og politikere øjner massiv lovpakke: "Det bliver virkelig vigtigt"

En omfattende revision af EU’s industripolitik for farma er under opsejling i Bruxelles. I Danmark følger Leo Pharma og Lundbeck allerede slagets gang – tidligere politiske forhandlere forudser dog allerede et potentielt svært forløb. Området lyder meget teknisk, men det kommer til at blive en meget politisk kamp, siger europaparlamentariker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier