MedWatch

Formuen svulmer hos verdens rigeste læge

En særdeles god investering er på måneder vokset med milliarder for den velhavende amerikanske læge Patrick Soon-Shiong.

Foto: Colourbox

Den amerikanske milliardær Patrick Soon-Shiong, der ifølge magasinet Forbes er blandt de 100 rigeste personer i verden og dermed også klodens mest velhavende læge, er givetvis ganske godt tilfreds med sin investering i biotekselskabet NantKwest.

Siden hans selskab Cambridge Equities LP købte 31 pct. af ejerandelen i NantKwest for 47 mio. dollars i december 2014 - og siden øgede til 51 pct. -  er værdien af investeringen nemlig vokset med hele 1,1 mia. dollars. eller mere end 7,5 mia. kr.

Det skriver Bloomberg.

NantKwest satser – som mange andre biotek- og medicinalselskaber i disse dage – på at udvikle en effektiv immunmodulerende behandling af kræft. Efter en børsnotering i slutningen af juli i år endte NantKwest med en markedsværdi på hele 2,6 mia. dollars, hvilket er den højeste værdisætning af et biotekselskab, som ikke har fået godkendt et lægemiddel, nogensinde.

Den 63-årige Patrick Soon-Shiong kan dermed se sin allerede imponerende formue vokse yderligere. Ifølge det amerikanske magasin Forbes er han nemlig blandt de 100 rigeste personer i verden med en personlig formue på svimlende 12,5 mia. dollars.

 Driftig biotekmilliardær i ny børssucces

 Biotekmilliardær på vej mod milliardnotering

 Biotekmilliardær henter frisk kapital til selskab 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier