MedWatch

Driftig biotekmilliardær i ny børssucces

Biotekmilliardæren Patrick Soon-Shiong har endnu engang gennemført en yderst vellykket børsnotering for et selskab i sit biotekkonglomerat. Det debuterede med den største markedsværdi for biotekselskab uden godkendte lægemidler nogensinde og lagde 40 pct. til værdien på første handelsdag.

Foto: Colourbox

Den yderst ambitiøse og aktive mangemilliardær og biotekveteran Patrick Soon-Shiong har endnu engang leveret en bragende økonomisk succes for et selskab i sit fremadstormende konglomerat af selskaber, NantWorks. Det beretter flere amerikanske medier.

I starten af denne uge gennemførte Patrick Soon-Shiong, der ifølge det amerikanske magasin Forbes er blandt de 100 rigeste personer i verden med en personlig formue på 12,5 mia. dollars, således en børsnotering for selskabet NantKwest Inc.

Her lykkedes det selskabet at sælge 8,3 mio. aktier til en pris på 25 dollars stykket og derved rejse 207 mio. dollars, hvilket var en del mere end forventet. Man regnede med at sælge 7 mio. aktier til mellem 20-23 dollars stykket, men efterspørgslen var langt større end forventet, skriver Bloomberg.

Samtidig solgte selskabet ifølge nyhedsbureauet aktier for 17 mio. dollars til medicinalselskabet Celgene i en rettet emission.

Efter børsnoteringen endte NantKwest derfor med en markedsværdi på hele 2,6 mia. dollars, hvilket er den højeste værdisætning af et biotekselskab, som ikke har fået godkendt et lægemiddel, nogensinde. Det skriver Wall Street Journal med henvisning til analysefirmaet Renaissance Capital.

Men allerede tirsdag, den første handelsdag for aktien, strøg prisen i vejret med 39 pct., hvilket bragte NantKwests markedsværdi op på 3,67 mia. dollars ifølge Bloomberg.

Ny tilgang til kræftbehandling

NantKwest satser – som mange andre biotek- og medicinalselskaber i disse dage – på at udvikle en effektiv immunmodulerende behandling af kræft.

Selskabets bruger immunceller fra kroppen kendt som Natural Killer-celler (NK), der angriber kræftceller, men ikke skader kroppens raske celler.

NantKwest dyrker disse celler i laboratorier og giver dem til patienter, og modsat andre immunmodulerende behandlinger, såsom CAR-T-terapier, hvor man modificerer kroppens T-celler, så behøver selskabet derfor ikke at skræddersy behandlingen til hver enkelt patient, forklarer Patrick Soon-Shiong til Bloomberg.

CAR-T-terapier, som udvikles af selskaber som Juno Therapeutics og Kite Pharma, har vist glimrende resultater i behandling af blodkræft, men da disse behandlinger også kan påvirke raske celler, har de ikke det samme potentiale i solide tumorer. Her kan NK-behandlingen spille en langt større rolle, mener han.

Selskabet arbejder dog også på en tilgang, hvor man håber at kunne koordinere et angreb fra både NK-celler og t-celler på kræftceller ved hjælp af et PDL1-antistof.

 Biotekmilliardær på vej mod milliardnotering 

 Biotekmilliardær henter frisk kapital til selskab 

 Biotekmilliardær overtager blockbuster-arvtager 

 Biotekmilliardær rejser 100 mio. dollar til nyt eventyr 

 Biotekmilliardær måske på vej til at fejre ny succes 

 Biotekmilliardær satser yderligere  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier