MedWatch

Novo-konkurrent fyrer grundet svagt fedmemarked

En af Novo Nordisks konkurrenter i kampen om det amerikanske marked for lægemidler til behandling af fedme har fyret en række medarbejdere. Det skyldes ifølge selskabet selv et svagere marked.

Foto: Colourbox

Om det er Novo Nordisk, der for alvor er begyndt at få fat på det amerikanske marked, når det handler om medicinsk behandling af svært overvægtige amerikanere, eller om markedet simpelthen over en bred kam er svagt, står indtil videre hen i det uvisse. Men faktum er, at konkurrenten Vivus, der har lægemidlet Qsymia, skal fyre en række medarbejdere.

"I henhold til vores omtruktureringsplan, vil omkring 60 job, inklusiv salgsfolk, blive fjernet," oplyser selskabet i en meddelelse og påpeger samtidig, at forventningerne til det fremtidige salg af Qsymia er blevet reduceret. Fyringerne af de 60 medarbejdere er blevet effektueret med det samme og skyldes ganske simpelt som sagt, at selskabet ikke længere har den samme tro på lægemidlet Qsymia, som man tidligere har haft.

Kigger man på tallene, så er det dog ikke, fordi salget af Qsymia er gået helt galt. I andet kvartal 2015 blev der ifølge selskabet selv udskrevet omkring 152.000 recepter mod 138.000 recepter for samme periode sidste år.

Novo Nordisk er på markedet for medicinsk behandling af fedme med lægemidlet Saxenda. Lægemidlet tager udgangspunkt i det samme aktive stof, liraglutide, som er udgangspunktet for diabetesmidlet Victoza, blot er der tale om en højere dosis.

 Knap 500 sælgere løber Novos amerikanske fedmedrøm i gang 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier