Svensk medicinalfirma deler risiko med det offentlige

Det svenske medicinalselskab Medivir har som noget ganske nyt indgået en aftale med de svenske amter om at dele risikoen ved selskabets hepatitis C-behandling.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Svenskerne giver nu i kast med et initiativ, som har været meget diskuteret i Danmark - nemlig resultatbaserede aftaler mellem det offentlige og lægemiddelindustrien.

Således har selskabet Medivir ifølge Dagens Pharma indgået en aftale med de svenske amter i forhold til dets hepatitis C-lægemiddel Olysio, der medfører, at behandlingsprisen afhænger af effekten af behandlingen samt hvor udbredt behandlingen bliver.

"Risikodelingen er baseret på to dele. Den ene er knyttet til behandlingsresultater, hvor omkostningerne deles mellem amtsrådet og Medivir, hvis patienterne ikke bliver helbredt. Den anden del handler om, at Medivir økonomisk kompenserer amterne, hvis et stort antal patienter behandles. Det er ikke let for nogen part at vurdere, hvor mange patienter der vil blive behandlet, men denne model bidrager til større forudsigelighed," siger Medivirs commercial manager Henrik Krook til nyhedsbrevet Läkemedelsmarknaden.

Herhjemme har Novartis tidligere foreslået en lignende resultatbaseret prisaftale, uden at det dog blev til andet end en debat.

 Novartis-forslag om risikodeling i dansk modvind

 Amgros "åben" - men skeptisk over for Novartis-udspil

 Industrien klar til risikodeling om medicin

 Regioner vil dele risiko med lægemiddelindustrien 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også