MedWatch

BMS vil parre kræfthåb med kemo fra Celgene

Bristol-Myers Squibb og Celgene gør klar til at starte kliniske studier i en række kræftindikationer med selskabets næste blockbuster-håb i kombination med kræftmiddel fra Celgene.

Foto: Bristol-Myers Squibb/PR

De amerikanske medicinalselskaber Bristol-Myers Squibb og Celgene har indgået et klinisk samarbejde rettet mod at undersøge effekten og sikkerheden af en kombination af BMS’ Opdivo (nivolumab)  og Celgenes Abraxane. Det oplyser BMS i en pressemeddelelse.

Nivolumab er en såkaldt PD1-hæmmer, der tilhører en ny klasse af lægemidler kendt som immun-checkpoint-hæmmere – en medicintype, som flere eksperter ser som det næste store fremskridt inden for bl.a. kræftbehandling – mens Abraxane er en velkendt kemoterapi.

Kombinationen af de to midler skal undersøges i et fase 1-studie mod en række kræfttyper, herunder bl.a. HER-2 negativ, metastatisk brystkræft, bugspytkirtelkræft og ikke-småcellet lungekræft (NSCLC). Celgene vil stå for gennemførelsen af studiet, som ventes påbegyndt i årets fjerde kvartal, oplyses det.

Klar til ansøgning

”Bristol-Myers Squibb bliver ved med at indgå samarbejder, der fokuserer på at undersøge effekten af kombinationsmidler, som gør brug af lovende terapier fra vores immunonkologi-portefølje. Gennem dette samarbejde vil Bristol-Myers Squibb og Celgene samarbejde om at fremme forskning og viden om, hvordan kroppens eget immunsystem og kemoterapi kan samarbejde om at bekæmpe kræft,” udtaler Michael Giordano, senior vice president, Oncology Development, Bristol-Myers Squibb, i meddelelsen.

Parterne oplyser ikke noget om de finansielle detaljer i aftalen.

BMS oplyste i den forgangne måned, at man var klar til at ansøge om godkendelse af nivolumab i kombination med storsællerten Yervoy i USA i tredje kvartal af indeværende år. Det er næsten et år tidligere, end de fleste analytikere havde forventet.

BMS afslørede samtidig, at det lovende PD-1-middel vil få det kommercielle navn Opdivo både i USA og på andre markeder.

 Blockbuster-kandidat racer mod markedet 

 Stærke kræftdata fra BMS 

 BMS betaler milliarder for nye kræftaftaler 

 Immunterapi fra BMS brillerer i studier 

 Immunterapier kan blive de næste megablockbustere 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier