MedWatch

Biotek-børsbaby vil rejse over 1 mia. kr.

Danske Forward Pharma har chancen for at løbe med sejren som Wall Streets største biotekbørsnotering i 2014. Læs her, hvad selskabet vil bruge de massevis af millioner på.

Foto: Colourbox

Hvis den amerikanske børsnotering af det danske biotekselskab Forward Pharma går som forventet, skal investorernes penge bruges på patenttvister, patientforsøg og prækliniske forsøg.

Det fremgår af prospektet, hvor det fremgår, at Forward Pharma forventer at rejse 200 mio. dollars, altså 1,12 mia. kr. Sker det, bliver børsnoteringen den største inden for biotek på Wall Street-børsen NASDAQ Global Market, som er den største amerikanske børs målt på markedsværdi og handel. 

Pengene vil Forward Pharma blandt andet bruge på at sikre sig selv i et potentielt gevaldigt slagsmål mellem det lille top-ambitiøse danske biotekselskab og den amerikanske gigant Biogen Idec.

For det aktive stof i selskabets lægemiddelkandidat FP187 hedder dimethyl fumarate (DMF) og er det samme, som en af verdens bedst sælgende lægemidler, Biogen's Tecfidera, er baseret på. Forward Pharma fortæller i prospektet, at firmaet forventer en tvist mellem de to konkurrerende virksomheder i og med, at Forward Pharma kræver ejerskabet til DMF mod attakvis multipel sklerose med en daglig dosis på 480 mg, som er Biogen Idecs godkendte dosis. Lægemidlet har siden dets lancering i april 2013 solgt for mere end 2 mia. dollar, ca. 11 mia. kr.

Mens 25 mio. dollars skal bruges på "udnyttelse og beskyttelse af vores intellektuelle rettigheder", skal 80 mio. dollars bruges på klinisk udvikling af lægemiddelkandidaten FP187 til behandling af attakvis multipel sklerose. I øjeblikket er FP187 i det afsluttende patientforsøg, fase 3, men kandidaten udvikles også til behandling af moderat og svær psoriasis i tredje fase. Den indikation vil Forward Pharma bruge 22 mio. dollars på til klinisk udvikling. Derudover skal 12 mio. dollars gå til en præklinisk forsøgsprogram, produktionsaktiviteter og relaterede fase 1-forsøg.

 Dansk biotekselskab udfordrer gigant 

 Forward Pharma går på børsen i USA 

 Danish company gears up for US IPO

 Forward Pharma henter stort millionbeløb 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier